Leeshoekje

Het prentenboek van 2013 vertaald in NGT en NmG


Uit onderzoek blijkt dat kinderen enorm veel leren van voorlezen, het is belangrijk voor de taalontwikkeling, en het geeft bovendien veel plezier en rust.

Voorlezen is een must, zeker ook voor dove en slechthorende kinderen en anderen die communiceren met gebaren.
Het Nederlands Gebarencentrum wil graag een bijdrage leveren aan de Nationale Voorleesdagen en heeft daarom met toestemming van Uitgeverij Leopold een vertaling gemaakt van het Prentenboek van het Jaar 2013 ‘Nog 100 nachtjes slapen’ van Milja Praagman.

Luisterprentenboeken

http://luisterprentenboeken.nl/

Gebaren met Lotte en Max

Het allereerste kinder gebarenboek voor de allerkleinsten. En nu eens ook echt gemaakt voor het kind. Trek aan de schuifjes en Lotte en Max doen het voor. De handen brengen het gebaar tot leven. Als je net begint met gebaren is dit een reuze handig hulpmiddel! Heb je de dieren en hun gebaren onder de knie, probeer dan of je de versjes in gebarentaal kan

Meer informatie vindt u op de site http://www.lottemax.nl/


kletsboek!

Oooh, wat is dit leuk. Het kletsboek is een invulboek voor kinderen vanaf groep 3 én hun ouders. Met verrassende vragen, leuke lijstjes en grappige testjes. Links en rechts staan dezelfde vragen en opdrachten: de linkerpagina is voor je kind en de rechterpagina is voor een volwassene. Dat kan steeds iemand anders zijn: papa, mama, opa, oma, de juf, een oom of de buurvrouw.


Ik ben niet bom!


Spannende boeken voor alle kinderen met leesmoeijkheden (9-14 jaar)

Het boek `Ik ben niet bom` gaat over een jongen die moeite heeft met lezen.
Hij heeft dyslexie.
Heel veel kinderen hebben het boek gelezen.
Juist omdat zij ook moeite hebben met het lezen.
De zinnen in het boek staan steeds op een nieuwe regel.
En dat is fijn!
Er is veel vraag naar deze boeken.
Daarom worden er steeds nieuwe verhalen geschreven.
De serie heet nu: `IK BEN NIET BOM`.


Stijn zoekt zijn stem

Een muzikaal prentenboek voor peuters en kleuters, waarin samen met het jonge kind de stem wordt ontdekt: dát is leuk speelgoed!

Stijn zoekt zijn stem is een vrolijk muzikaal prentenboek inclusief cd, voorgelezen èn gezongen door Noortje Herlaar (Mary Poppins).
De cd bevat zowel de Nederlandse als de Engelse versie van het verhaal en de liedjes, want het boek wordt tevens uitgegeven in het Engels: "Vince finds his Voice".


Praten doe je zo, zegt Boo

Betty Sluyzer en Leen van Durme

Een handig boekje om kinderen voor te bereiden op logopedie.